33. Gyerekfoglalkozások (10-14 éveseknek)

Túrainfók:

Túravezetők:

OB oktatók

OB oktatók

Leírás:

Az EKE Vándortáborában ízelítőt nyújtunk az Outward Bound Románia tevékenységeiből, amelyre korosztálytól függően lehet jelentkezni.

A 10 – 14 év közötti gyerekeknek ajánlott programunk:

Vízi tevékenység:
Tutajépítés: gömbfából, kötelekből és hordókból kell tutajt építeni, amelyet azután az OB Központban levő tavon ki is lehet próbálni. A sikeres tutajon akár több száz métert is evezhet a feladatot sikeresen megoldó csapat. Egy tutajt 6-8 személy épít és próbál ki.

Mászótevékenységek:
A Központ közelében természetes sziklán lehet kipróbálni a sziklamászást. Ezen kívül a Központban működő kötélkertünkben a következő tevékenységeken lehet részt venni annak, aki bevállalja ezt a programcsomagot: rekeszmászás, tiroli. A rekeszmászás keretében két gyerek együtt épít tornyot rekeszekből, úgy hogy maguk alatt emelik a sörösrekeszekből felrakott építményt. A két gyereket az oktatóink biztonsági eszközök segítségével biztosítják.
A tiroli kötélhídhoz a csapat egy része felhúzza az éppen lecsúszásra készülő társukat a kakasülőhoz, ahonnan majd egy 50 méteres csúszás következik egy kifeszített sodronyon. (Horváth-Kovács Ádám – Outward Bound Románia)

Outward Bound gyerekfoglalkozás - Fotó: Böjthe-Beyer Barna

Túrainfók:

Térkép/magassággörbe: